Veel mensen denken dat konijnen genoeg hebben aan elke dag een bakje gemengd konijnenvoer. Dit is echter niet waar. De maaltijd van een konijn moet er als volgt uitzien:
1. Hooi; Dit moet het konijn de hele dag ombeperkt tot zijn beschikking hebben. Welk merk hooi dit is, en of het kruidenhooi of gewoon hooi is maakt niet uit.
2. Groenvoer; Het eten van groenvoer moet worden opgebouwd. Aan elke soort groente moet je je konijn laten wennen.
3. Biks; Dit moet niet worden gezien als hoofdvoeding van je konijn, maar als aanvulling op het hooi en groenvoer. In biks zitten veel voedingsstoffen. In gemengd voer zitten veel dikmakers en vaak ook kleurstoffen, het is dus beter om biks te geven (de bruine of groene staafjes).
Altijd lekker voor je konijn:
~andijvie
~broccoli
~Venkel (heel weinig)
~bleekselderij
~selderieknol
~Witlof
~paardenbloem
~Wortel
Wat u je konijn NIET mag geven
~Ui
~Bielook
~Geen NAT gras
~Bonen
~Spruitjes
~VEEL klaver
donderdag 12 november 2009
woensdag 11 november 2009
Ziekte's
Een gezond konijn is erg actief en levendig.
Dus let daar regelmatig op. Let op:
Mooi droog neusje
Schone oren
Geen rare plekken in de vacht
Schone droge voorpootjes
Geen diarree of plakpoep
Ronde droge keutels.
Schone oren
Geen rare plekken in de vacht
Schone droge voorpootjes
Geen diarree of plakpoep
Ronde droge keutels.
Goed eten en voldoende drinken
ook kan een konijn parasieten, wormen en ook diarree krijgen.
Er zijn wormen die redelijk onschadelijk zijn voor het konijn.
Maar er zijn ook wormen die wel kwaadaardig zijn.Zo kan de worm genaamd 'Baylisascaris spp' tortocilis veroorzaken, een gevaarlijke evenwichtsziekte. Daarnaast zijn er wormsoorten die in de darm leven, die er voor zorgen dat het konijn niet alle nodige voedingsstoffen meer uit het voer kan halen. Konijnen kunnen bijvoorbeeld de volgende wormsoorten krijgen: mijnwormen of haakwormen, spoelwormen en lintwormen
Hoe zie je of je konijn wormen heeft?
Elk dier, en zelfs elk mens zal in zijn leven wormbesmettingen tegenkomen. Dit hoeft niet erg te zijn, er word zelfs beweerd dat als je bepaalde wormbesmettingen hebt gehad je weerstand tegen bepaalde ziektes hoger is. Het is echter niet altijd een goede zaak voor je dier om wormen mee te dragen, en naast positieve dingen kunnen wormen ook zeker negatieve gevolgen hebben. Als je konijn mager is, maar toch een dikke buik heeft kan dit door wormen komen. Je kunt het zien aan de wat vage symptomen als slecht verharen, doffe vacht en/ of een grote eetlust maar toch afvallen. Aan verse konijnenkeutels kun je bij een flinke wormbesmetting de wormen zien zitten. Het is niet altijd aan de keutels te zien, als de keutels al opgedroogd zijn is het niet meer te zien en ook als de wormbesmetting niet ernstig is zullen de wormen niet zichtbaar zijn op de keutels. Preventief ontwormen is dus ook mogelijk bij konijnen.
Behandeling
Hoe je de wormen het best kun behandelen is via een wormenmiddel. Stronghold en Panacur worden bijvoorbeeld gebruikt voor konijnen. Tegen Frontline kunnen konijnen absoluut niet, dus dat mag nooit gegeven worden. De dosering Panacur voor een konijn ligt tussen de 0,5 en 0,8 ml per kilo konijn. Ongeveer 16 uur later zullen de dode wormen via de blindedarmkeutels van het konijn het lichaam verlaten. Deze eet het konijn dan dus ook niet op. Aan deze keutels kun je als baasje wel goed zien of jouw konijn besmet was met wormen of niet. Na 10 dagen kan de kuur nogmaals herhaald worden en is jouw konijn wormvrij.
Om parasieten te voorkomen.
Voordat u konijn parasieten heeft kan u bij de dierenwinkel altijd parasieten middeltjes halen.
Ook kan u bij de dierenarts een inenting halen.
Verschijnselen Parasieten
Onder parasieten en ongedierte verstaan wij onder andere: luizen, muggen, vliegen,teken, vlooien en (oor)mijten. Wanneer je je konijn goed en hygiënisch verzorgt zul je er weinig last van kunnen krijgen, maar ongedierte volledig uitbannen zal niet lukken.
Luizen leven bijvoorbeeld op de huid van konijnen en leggen daar ook hun eitjes. Deze zijn te zien met het blote oog, maar een vergrootglas verschaft een beter beeld. Heeft je konijn luizen neem dan contact op met je dierenarts. Sommige middelen die geschikt zijn voor hond en kat, kunnen zeer gevaarlijk zijn voor konijnen.
Muggen en andere steekvliegen kunnen je konijn besmetten met allerlei virussen, waaronder het dodelijke myxomatose, wanneer ze je konijn steken. Mits ze dat virus bij zich dragen. De enige manier om dit te voorkomen is door je konijn buiten bereik van muggen te houden door bijvoorbeeld horrengaas over het hok te spannen. Gebruik geen spuitbussen want die zijn giftig voor je konijn, ditzelfde geldt voor de elektrische muggenverdrijver die je in het stopcontact doet. Ook maken deze een zeer hoog piepgeluid wat voor mensen (nauwelijks) hoorbaar is, maar je konijn hoort het zeer duidelijk.
Vliegen leggen graag eitjes in open wonden of rond de geslachtsdelen. Uit deze eitjes groeien larven die je konijn van binnenuit op zullen eten. Zijn er eenmaal larven, dan zullen die er een voor een met de hand uit moeten worden gehaald, maar er is altijd wel een kans dat er een of twee achterblijven. Deze larven kunnen ook bloedvergiftiging veroorzaken. Voorkomen is dus beter dan genezen. De vliegen worden aangetrokken door de geur van mest en zijn vooral actief met warm weer. Verschoon het hok dan ook regelmatig, plaats horren voor de ramen, hang buiten het bereik van je konijn een aantal vliegenstrips op en span horrengaas over het hok. Heeft je konijn diaree, dan loopt hij een extra groot risico. Houdt zijn kontje en hok dan ook goed schoon.
Als je je konijn regelmatig met zijn oren ziet schudden, zou het kunnen dat hij oorschurft heeft. Oorschurft, ook wel oormijt genoemd, wordt veroorzaakt door een vervelende mijt die gangen graaft door de huid van de oren. Hierdoor ontstaan kleine blaasjes met vocht aan de binnenkant van de oren. In een later stadium springen ze open en ontstaan er korsten. Bij sommige konijnen wordt het zelfs zo laat ontdekt dat ze al een heel stuk minder zijn gaan horen.
Oorschurft is erg vervelend voor een konijn, omdat het heel erg jeukt. Gelukkig bestaan hier goede geneesmiddelen voor. Controleer je konijn dan ook regelmatig en zie je iets wat je niet vertrouwd, ga dan even langs je dierenarts. Als je een nieuw konijntje wilt aanschaffen, controleer dan ook zeker de oren.
Naast oormijt bestaat er ook vachtmijt. Deze mijt herken je door de vele witte huidschilfers in de vacht van je konijn. Meestal zie je deze schilfers het eerste op de rug en verspreid zich dan al snel over het hele konijn. Ondanks dat vachtmijt behoorlijk hardnekkig kan zijn is dit goed te behandelen. Zodra de dierenarts heeft vastgesteld dat het om mijt gaat zal hij een injectie met Ivomec geven. Het wordt aangeraden om deze na tien dagen te herhalen. Over het algemeen volstaan twee injecties, maar soms is de mijt zo hardnekkig dat er een sterker middel gebruikt moet worden, bijvoorbeeld Ivermectin. Dit middel is sterker dan Ivomec en moet dan ook voorzichtig gebruikt worden. Ook dit middel dient na tien dagen herhaald te worden. Om de mijt helemaal goed aan te pakken wordt er ook wel geadviseerd om het konijn te behandelen met een 'dompelbad' van Sebacil. Deze 'zeep' ondersteund de Ivermectin. Behandel in dit geval niet enkel het konijn, maar gebruik dit middel ook om het verblijf grondig te ontsmetten. Herhaal deze procedure na tien dagen.
Het kan zijn dat het konijn door de mijt (en de jeuk die deze veroorzaakt) een wondje heeft gekregen. De dierenarts zal hier waarschijnlijk Surolan voor adviseren, maar het homeopathische middel Calendula werkt even doeltreffend. Om te voorkomen dat het konijn aan het wondje blijft likken (en deze daardoor niet kan genezen) kun je je konijn een shirtje aantrekken.
Vanuit de vrije natuur kunnen teken in het hok van je konijn komen. Ze boren zich in de huid en zuigen zich zo vol bloed. Wanneer konijnen buiten gehouden worden, moet je extra alert zijn voor dit soort ongedierte. Teken kun je verwijderen met een speciaal tangetje wat bij drogisten en apotheken te koop is. Let op dat je de teek in zijn geheel verwijdert. Twijfel je, ga dan naar de dierenarts. Een (verkeerd verwijderde) teek kan vervelende infecties veroorzaken.
Ook vlooien zuigen bloed uit konijnen en kunnen zo vervelende ziektes overbrengen. Ze verstoppen zich niet alleen in de vacht van het konijn, maar ook in naden en kieren. Als je vlooien op je konijn ziet, overleg dan altijd met je dierenarts en ga niet zelf aan de slag met middelen uit de dierenwinkel. Heel veel bestrijdingsmiddelen die geschikt zijn voor een hond of kat zijn uiterst giftig voor konijnen.Aan Frontline zijn al een aantal konijnen gestorven en de fabrikant raadt ook ten zeerste af om het op konijnen te gebruiken.Advantage is een middel dat wél goed werkt bij konijnen, maar overleg altijd eerst met je dierenarts voor dat je een anti-vlooienmiddel gaat gebruiken.
Voorkomen is beter dan genezen, maar dat lukt niet altijd. Merk je iets vreemds, of zie je een raar beestje, ga dan altijd snel naar je dierenarts voordat het een hele plaag wordt. Want dat is veel moeilijker te bestrijden. Houd je meerdere dieren samen, wees er dan alert op dat veel parasieten ontzettend besmettelijk zijn. Houdt de vacht van de andere dieren daarom ook goed in de gaten.
Luizen leven bijvoorbeeld op de huid van konijnen en leggen daar ook hun eitjes. Deze zijn te zien met het blote oog, maar een vergrootglas verschaft een beter beeld. Heeft je konijn luizen neem dan contact op met je dierenarts. Sommige middelen die geschikt zijn voor hond en kat, kunnen zeer gevaarlijk zijn voor konijnen.
Muggen en andere steekvliegen kunnen je konijn besmetten met allerlei virussen, waaronder het dodelijke myxomatose, wanneer ze je konijn steken. Mits ze dat virus bij zich dragen. De enige manier om dit te voorkomen is door je konijn buiten bereik van muggen te houden door bijvoorbeeld horrengaas over het hok te spannen. Gebruik geen spuitbussen want die zijn giftig voor je konijn, ditzelfde geldt voor de elektrische muggenverdrijver die je in het stopcontact doet. Ook maken deze een zeer hoog piepgeluid wat voor mensen (nauwelijks) hoorbaar is, maar je konijn hoort het zeer duidelijk.
Vliegen leggen graag eitjes in open wonden of rond de geslachtsdelen. Uit deze eitjes groeien larven die je konijn van binnenuit op zullen eten. Zijn er eenmaal larven, dan zullen die er een voor een met de hand uit moeten worden gehaald, maar er is altijd wel een kans dat er een of twee achterblijven. Deze larven kunnen ook bloedvergiftiging veroorzaken. Voorkomen is dus beter dan genezen. De vliegen worden aangetrokken door de geur van mest en zijn vooral actief met warm weer. Verschoon het hok dan ook regelmatig, plaats horren voor de ramen, hang buiten het bereik van je konijn een aantal vliegenstrips op en span horrengaas over het hok. Heeft je konijn diaree, dan loopt hij een extra groot risico. Houdt zijn kontje en hok dan ook goed schoon.
Als je je konijn regelmatig met zijn oren ziet schudden, zou het kunnen dat hij oorschurft heeft. Oorschurft, ook wel oormijt genoemd, wordt veroorzaakt door een vervelende mijt die gangen graaft door de huid van de oren. Hierdoor ontstaan kleine blaasjes met vocht aan de binnenkant van de oren. In een later stadium springen ze open en ontstaan er korsten. Bij sommige konijnen wordt het zelfs zo laat ontdekt dat ze al een heel stuk minder zijn gaan horen.
Oorschurft is erg vervelend voor een konijn, omdat het heel erg jeukt. Gelukkig bestaan hier goede geneesmiddelen voor. Controleer je konijn dan ook regelmatig en zie je iets wat je niet vertrouwd, ga dan even langs je dierenarts. Als je een nieuw konijntje wilt aanschaffen, controleer dan ook zeker de oren.
Naast oormijt bestaat er ook vachtmijt. Deze mijt herken je door de vele witte huidschilfers in de vacht van je konijn. Meestal zie je deze schilfers het eerste op de rug en verspreid zich dan al snel over het hele konijn. Ondanks dat vachtmijt behoorlijk hardnekkig kan zijn is dit goed te behandelen. Zodra de dierenarts heeft vastgesteld dat het om mijt gaat zal hij een injectie met Ivomec geven. Het wordt aangeraden om deze na tien dagen te herhalen. Over het algemeen volstaan twee injecties, maar soms is de mijt zo hardnekkig dat er een sterker middel gebruikt moet worden, bijvoorbeeld Ivermectin. Dit middel is sterker dan Ivomec en moet dan ook voorzichtig gebruikt worden. Ook dit middel dient na tien dagen herhaald te worden. Om de mijt helemaal goed aan te pakken wordt er ook wel geadviseerd om het konijn te behandelen met een 'dompelbad' van Sebacil. Deze 'zeep' ondersteund de Ivermectin. Behandel in dit geval niet enkel het konijn, maar gebruik dit middel ook om het verblijf grondig te ontsmetten. Herhaal deze procedure na tien dagen.
Het kan zijn dat het konijn door de mijt (en de jeuk die deze veroorzaakt) een wondje heeft gekregen. De dierenarts zal hier waarschijnlijk Surolan voor adviseren, maar het homeopathische middel Calendula werkt even doeltreffend. Om te voorkomen dat het konijn aan het wondje blijft likken (en deze daardoor niet kan genezen) kun je je konijn een shirtje aantrekken.
Vanuit de vrije natuur kunnen teken in het hok van je konijn komen. Ze boren zich in de huid en zuigen zich zo vol bloed. Wanneer konijnen buiten gehouden worden, moet je extra alert zijn voor dit soort ongedierte. Teken kun je verwijderen met een speciaal tangetje wat bij drogisten en apotheken te koop is. Let op dat je de teek in zijn geheel verwijdert. Twijfel je, ga dan naar de dierenarts. Een (verkeerd verwijderde) teek kan vervelende infecties veroorzaken.
Ook vlooien zuigen bloed uit konijnen en kunnen zo vervelende ziektes overbrengen. Ze verstoppen zich niet alleen in de vacht van het konijn, maar ook in naden en kieren. Als je vlooien op je konijn ziet, overleg dan altijd met je dierenarts en ga niet zelf aan de slag met middelen uit de dierenwinkel. Heel veel bestrijdingsmiddelen die geschikt zijn voor een hond of kat zijn uiterst giftig voor konijnen.Aan Frontline zijn al een aantal konijnen gestorven en de fabrikant raadt ook ten zeerste af om het op konijnen te gebruiken.Advantage is een middel dat wél goed werkt bij konijnen, maar overleg altijd eerst met je dierenarts voor dat je een anti-vlooienmiddel gaat gebruiken.
Voorkomen is beter dan genezen, maar dat lukt niet altijd. Merk je iets vreemds, of zie je een raar beestje, ga dan altijd snel naar je dierenarts voordat het een hele plaag wordt. Want dat is veel moeilijker te bestrijden. Houd je meerdere dieren samen, wees er dan alert op dat veel parasieten ontzettend besmettelijk zijn. Houdt de vacht van de andere dieren daarom ook goed in de gaten.
Een konijn met een abcesHelaas komen er vaak abcessen bij konijnen voor. Ze kunnen veroorzaakt worden door tand- of kiesproblemen en veroorzaken dan een zogenaamd kaakabces. Ook kan een abces ontstaan door bacterien die door wondjes in de huid in het lichaam terecht komen. We zien vaak grote abcessen onder de kaak of in de hals.
Wat is de oorzaak van het abces
We maken, onder sedatie, een röntgenfoto van het abces. Op die manier kunnen we zien of het door een kiesprobeem verorzaakt wordt of dat het een abces is die op zich zelf staat.
We maken, onder sedatie, een röntgenfoto van het abces. Op die manier kunnen we zien of het door een kiesprobeem verorzaakt wordt of dat het een abces is die op zich zelf staat.
Wat voor een soort pus zit er in het abces?
Een abces is een met pus gevulde holte. De pus bij konijnen is kaasachtig (stevig vloeibaar) tot dik vloeibaar. Zie foto's hieronder.
Indien het abces niet te verwijderen is, wat dan?
We streven er naar, om op elke plaats op het lichaam van het konijn, een abces volledig te verwijderen. Het voordeel is dat je dan schoon weefsel weer aan elkaar kan hechten en dat je een snellere genezing kunt bewerkstelligen. Helaas kan niet altijd het abces in zijn geheel weggehaald worden. Soms is het zlefs niet mogelijk om een groot gedeelte van het abces weg te halen. In de hals lopen grote bloedvaten en belangrijke zenuwen en ook een trachea of de luchtpijp. Als we het abces niet weg kunnen halen maken we de holte van het abces leeg, met een scherpe lepel wordt al het pus eruit gelepeld en geschraapt. Daarna wordt een grote opening in de huid open gelaten. Het liefst zien we een gat van 1,5-2 cm doorsnede. Via dit gat kan de abcesholte gezalfd worden en kan het wondvocht weglopen. Dit heet marsupialisatie (= operatie waarbij een cyste of abces (holte met vocht, al dan niet geïnfecteerd) wordt leeggemaakt en open blijft, zodat het vocht kan blijven aflopen).
Een abces is een met pus gevulde holte. De pus bij konijnen is kaasachtig (stevig vloeibaar) tot dik vloeibaar. Zie foto's hieronder.
Indien het abces niet te verwijderen is, wat dan?
We streven er naar, om op elke plaats op het lichaam van het konijn, een abces volledig te verwijderen. Het voordeel is dat je dan schoon weefsel weer aan elkaar kan hechten en dat je een snellere genezing kunt bewerkstelligen. Helaas kan niet altijd het abces in zijn geheel weggehaald worden. Soms is het zlefs niet mogelijk om een groot gedeelte van het abces weg te halen. In de hals lopen grote bloedvaten en belangrijke zenuwen en ook een trachea of de luchtpijp. Als we het abces niet weg kunnen halen maken we de holte van het abces leeg, met een scherpe lepel wordt al het pus eruit gelepeld en geschraapt. Daarna wordt een grote opening in de huid open gelaten. Het liefst zien we een gat van 1,5-2 cm doorsnede. Via dit gat kan de abcesholte gezalfd worden en kan het wondvocht weglopen. Dit heet marsupialisatie (= operatie waarbij een cyste of abces (holte met vocht, al dan niet geïnfecteerd) wordt leeggemaakt en open blijft, zodat het vocht kan blijven aflopen).
Nabehandeling...De nabehandeling zal bestaan uit een antibioticum, eventueel een antibioticumzalf en een pijnstiller. Er wordt een antibioticum gegeven in afwachting van de uitslag van de bacteriële kweek en het antibiogram. Indien het gegeven antibioticum niet goed is wordt deze aan de hand van de uitslag aangepast. Ook zal het konijn indien het niet uit zichzelf eet gedwangvoederd moeten worden.Welk antibioticum is geschikt voor een abces bij het konijn...We gebruiken onderhuidse Penicilline injecties (deze worden om de dag gegeven meestal 4 weken of zelfs een paar maanden) en lokaal wordt een oxytetraoogzalf gebruikt voor in de wond.
De normaal gangbare antibiotica die bij het konijn gebruikt worden zijn niet geschikt om te gebruiken voor de behandeling van abcessen!
Trimethoprimsulfa (Bactrimel, Sulfatrim Drops, etc.) dringt niet in abcessen door en wordt zelfs afgebroken door pus, dit moet dus niet gebruikt worden!Enrofloxacine (Baytril, Enrofloxaral Drops, etc.) werken niet tegen anaerobe bacteriën. Deze anaerobe bacteriën komen vaak voor bij konijnenabcessen.
BO en ABGHet is belangrijk om door middel van een bacteriële kweek (BO) na te gaan welke bacterie(n) er in het abces voorkomen en met een antibiogram welk antibioticum er tegen die bacterie(n) werkt. We hebben bijgehouden welke bacteriën er vaak voorkomen. De meest voorkomende bacterien zijn: Anaerobe bacteriën en Pasteurella Multocida. Maar ook Staphylococcus Intermedius, Clostridium en Actinomyces. Echter anaerobe bacteriën worden veruit het meest gekweekt.
Bicillin
De penicilline injectie die we geven is Duplocilline. Een zogenaamde Bicillin omdat er twee soorten penicillines inzitten namelijk: procaïnepenicilline en benzathinepenicilline. We hebben als dierenartsen van Dierenkliniek WIlhelminapark in Utrecht meer dan 200 konijnen ermee behandeld. We hebben nooit dysbacteriose gezien, omdat we het subcutaan injecteren of laten injecteren. Bij 3 konijnen is er een soort vetnecrose onderhuids (= hard vetweefsel) ontstaan die wegtrok na het stoppen van de injecties.
Oraal (via de mond) mag er nooit penicilline aan het konijn gegeven worden, als het in de darmen terecht komt ontstaat er namelijk dysbacteriose.
De normaal gangbare antibiotica die bij het konijn gebruikt worden zijn niet geschikt om te gebruiken voor de behandeling van abcessen!
Trimethoprimsulfa (Bactrimel, Sulfatrim Drops, etc.) dringt niet in abcessen door en wordt zelfs afgebroken door pus, dit moet dus niet gebruikt worden!Enrofloxacine (Baytril, Enrofloxaral Drops, etc.) werken niet tegen anaerobe bacteriën. Deze anaerobe bacteriën komen vaak voor bij konijnenabcessen.
BO en ABGHet is belangrijk om door middel van een bacteriële kweek (BO) na te gaan welke bacterie(n) er in het abces voorkomen en met een antibiogram welk antibioticum er tegen die bacterie(n) werkt. We hebben bijgehouden welke bacteriën er vaak voorkomen. De meest voorkomende bacterien zijn: Anaerobe bacteriën en Pasteurella Multocida. Maar ook Staphylococcus Intermedius, Clostridium en Actinomyces. Echter anaerobe bacteriën worden veruit het meest gekweekt.
Bicillin
De penicilline injectie die we geven is Duplocilline. Een zogenaamde Bicillin omdat er twee soorten penicillines inzitten namelijk: procaïnepenicilline en benzathinepenicilline. We hebben als dierenartsen van Dierenkliniek WIlhelminapark in Utrecht meer dan 200 konijnen ermee behandeld. We hebben nooit dysbacteriose gezien, omdat we het subcutaan injecteren of laten injecteren. Bij 3 konijnen is er een soort vetnecrose onderhuids (= hard vetweefsel) ontstaan die wegtrok na het stoppen van de injecties.
Oraal (via de mond) mag er nooit penicilline aan het konijn gegeven worden, als het in de darmen terecht komt ontstaat er namelijk dysbacteriose.
Even bij praten.
Hallo gasten,
Even over mij: Ik ben 37 jaar oud en ben nu al 5 jaar dierenarts.
In dit beroep leer je veel. Het is erg leuk en ben nog lang niet van plan om te stoppen.
Wat je op deze site kan vinden:
Op deze site wil ik u wat meer leren over het konijn.
Er zijn namelijk belangrijke dingen die u moet weten over het konijn.
Bijvoorbeeld wat het eten mag, ziekte's, het aanschaffen.
En nog veel meer. Ook zullen er leuke weetjes tevinden.
Ik hoop dat u hier veel over ,,Het konijn,, zal leren.
Vragen? Die kan u gerust stellen naar het volgende E-mail adres : konijnenhelpen@hotmail.com
M.V.G Annebel.
Even over mij: Ik ben 37 jaar oud en ben nu al 5 jaar dierenarts.
In dit beroep leer je veel. Het is erg leuk en ben nog lang niet van plan om te stoppen.
Wat je op deze site kan vinden:
Op deze site wil ik u wat meer leren over het konijn.
Er zijn namelijk belangrijke dingen die u moet weten over het konijn.
Bijvoorbeeld wat het eten mag, ziekte's, het aanschaffen.
En nog veel meer. Ook zullen er leuke weetjes tevinden.
Ik hoop dat u hier veel over ,,Het konijn,, zal leren.
Vragen? Die kan u gerust stellen naar het volgende E-mail adres : konijnenhelpen@hotmail.com
M.V.G Annebel.
Abonneren op:
Posts (Atom)